Kombinacija opreme za navdušujoče supanje

SUP deska

Supanje ni za vsakogar, čeprav gre za zdravo in zabavno obliko rekreacije, ki so jo hitro vzljubili številni radovedneži. Nekoliko smo seveda omejeni s tem, da potrebujemo za to aktivnost dobre pogoje v smislu vodne podlage – supanje je možno le na morju in na jezerih ter mirnih rekah, tako da je treba najprej najti pravo lokacijo. Nadalje pa gre omeniti seveda še ponudbo opreme, ki zahteva kar nekaj pozornosti. Marsikomu namreč nakup predstavlja znatno investicijo, zato je treba pozorno izbrati pravo kombinacijo ključnih kosov.

SUP deskain veslo

Deska je vsekakor ključnega pomena za supanje, enako pa velja za SUP vesla – prav ta kombinacija namreč sploh omogoča stoječe veslanje, ki je SUP. Največ pozornosti pri izbiri in nakupu gre torej nameniti tej kombinaciji. Na srečo se SUP vesla in deske pogosto prodajajo v kompletu, še posebej priljubljeni so kompleti za začetnike, ki pa ne bodo nujno navdušili. Ni smiselno izbirati le na podlagi tega, kaj komplet vsebuje in koliko stane, treba se je pozanimati še o tem, kaj dejansko vključena SUP deska zmore in kaj lahko od nje pričakujemo.

Za supanje se večinoma uporabljajo napihljive deske, ki imajo različne značilnosti. Pozanimati se je treba predvsem o nosilnosti in stabilnosti deske, kar je seveda ključnega pomena za začetnike. Vsaka SUP deska ima določeno nosilnost, ki jo omejuje volumen in konstrukcija. SUP vesla so za začetnike lažja izbira – pomembno je le, da je veslo dovolj dolgo, kakovost pa je velik plus, saj ta kos opreme precej obremenjujemo.

Druga oprema

Poleg SUP vesla in deske za supanje nujno potrebujemo še zračno tlačilko, ki omogoča enostavno napihovanje deske. Tudi ta kos opreme je priložen v kompletu, nekateri uporabniki pa se bodo želeli opremiti s kakšno drugo tlačilko, tako da so na voljo tudi posebej. Nato pridejo v poštev še manj pomembni kosi, recimo torbe za prenašanje.

Author: creator